Frytki z piekarnika przepis od Asi z Kwestii Smaku
Składniki:
- ziemniaki 1kg (zależy na ile osób przygotowujemy)
- olej lub oliwa 2-3 łyżki
- sól, pieprz, bazylia
Wykonanie:
Ziemniaki obrać, opłukać i osuszyć. Pokroić na podłużne kawałki, włożyć do dużej miski, oprószyć solą, pieprzem i bazylią. Polać oliwą i dokładnie wysmarować nią ziemniaki. Ułożyć na dużej blaszce jedną warstwą, zachowując odstępy pomiędzy poszczególnymi frytkami. Piec przez około 25 minut w 190 stopniach, aż ziemniaki będą miękkie i zrumienią się (głównie od strony blaszki).
Plaster schabu obtaczamy w jajku i panierce z bułki tartej i przypraw. Smażymy
Surówka z marchwi i jabłek
Marchew i jabłko ścieramy na drobnych oczkach, dodajemy 2-3 łyżki jogurtu naturalnego i odrobinę cukru.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz