wtorek, 18 grudnia 2012

Dekoracja pierników

W tym roku robiłam zwykły lukier - połączenie białka i cukru pudru
 - 1 białko
 - 1 szklanka cukru pudru
Składniki ucieramy, tak żeby nie było żadnych grudek - ja najpierw przesiałam przez sitko cukier puder.

Do tego użyłam gotowej polewy czekoladowej na ciepło oraz pisaków cukrowych - niestety one nie zasychają, więc nie polecam




Drobne upominki

3 komentarze:

  1. Wyglądają świetnie :) Ja w tym roku też zamierzam robić pierniczki z przepisu na piernik staropolski z bloga moje wypieki.com ( to specyficzne ciato, które ma leżakować kilka tygodni). Twoje wyglądają b. ładnie. Plus za dekoracje.

    OdpowiedzUsuń
  2. To jak ma leżakować kilka tygodni to chyba za późno już ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale zrobiłam ciasto ostatniego dnia listopada :) Wczoraj upiekłam stertę pierniczków. Ale miałam frajdę przy dekorowaniu.

      Usuń