W tym roku robiłam zwykły lukier - połączenie białka i cukru pudru
- 1 białko
- 1 szklanka cukru pudru
Składniki ucieramy, tak żeby nie było żadnych grudek - ja najpierw przesiałam przez sitko cukier puder.
Do tego użyłam gotowej polewy czekoladowej na ciepło oraz pisaków cukrowych - niestety one nie zasychają, więc nie polecam
Drobne upominki
Wyglądają świetnie :) Ja w tym roku też zamierzam robić pierniczki z przepisu na piernik staropolski z bloga moje wypieki.com ( to specyficzne ciato, które ma leżakować kilka tygodni). Twoje wyglądają b. ładnie. Plus za dekoracje.
OdpowiedzUsuńTo jak ma leżakować kilka tygodni to chyba za późno już ;)
OdpowiedzUsuńAle zrobiłam ciasto ostatniego dnia listopada :) Wczoraj upiekłam stertę pierniczków. Ale miałam frajdę przy dekorowaniu.
Usuń