poniedziałek, 29 października 2012

Przetwory - sos do makaronu

Sos na bazie pomidorów i cebuli z dodatkiem cukinii i papryki
Idealny do makaronu




-          4 kg. pomidorów czerwonych obranych ze skóry
-          1 kg. cebuli
Powyższe składniki pokroić w kostkę i gotować 2 godz.
 -          2 większe cukinie obrane ze skóry i bez pestek
-          1 papryka żółta
-          2 papryki czerwone
 pokroić w kostkę i dodać do pomidorów.

Dodać :
-          2 łyżki soli
-          2 szklanki cukru
-          1 łyżka pieprzu prawdziwego
-          2 łyżki papryki słodkiej
-          1 łyżka curry
-          1 szklanka octu
-          2 łyżki musztardy
-          6 ząbków czosnku (przecisnąć przez praskę)

Całość pogotować około ½ godz.
 Gorące wkładać do słoików.

Do konsumpcji podgrzać, ugotować ulubiony makaron i podawać ze starym żółtym serem

 




  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz