czwartek, 24 stycznia 2013

Wędzone żeberka z cebulowym aromatem

Krótko i na temat - mąż po zjedzeniu powiedział, że dano nie jadł czegoś tak dobrego ;)

Składniki
- wędzone żeberka
- cebula
- odrobina masła
- na sos - 3-4 łyżki mleka, 2-3 łyżki śmietany, 1 łyżka mąki
- odrobina soli i pieprzu

Wykonanie
Drobno posiekaną cebulę podsmażamy na maśle. Jak będzie zrumieniona, wkładamy żeberka pokrojone na kawałki, dusimy jakieś 5-8 minut przekładając na każdą ze stron. Potem dolewamy ok pół szklanki wody, przyprawy i dusimy ok 30 minut. W oddzielnym naczyniu mieszam składniki na sos - mleko, mąkę i śmietanę, dodaję pod koniec gotowania i dokładnie mieszam.
Smacznego !




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz